Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μια 36χρονη γυναίκα, που φέρεται να υποστηρίζει το Ισλαμικό κράτος και σχεδίαζε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη από ποινικό δικαστήριο του Λονδίνου, με ελάχιστη εκτιτέα ποινή τα 14 έτη.

Η Σαφίγια Σάικ από την πόλη Χέις, στο δυτικό Λονδίνο, σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που θα έφερε επάνω της στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και να πυροδοτήσει μία δεύτερη βόμβα σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ωστόσο, το ζευγάρι των εξτρεμιστών με τους οποίους επικοινώνησε διαδικτυακά για να αποκτήσει τις βόμβες και για τους οποίους θεωρούσε ότι συμμερίζονται τις απόψεις της για βίαιο τζιχάντ ήταν στην πραγματικότητα μυστικοί αστυνομικοί.

Η ίδια είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο και είχε δηλώσει ένοχη για τις κατηγορίες τρομοκρατίας τον Φεβρουάριο. «Η Σαφίγια Σάικ επέλεξε να ζήσει τη ζωή της ως βίαιη εξτρεμίστρια με δολοφονικό μίσος για όσους δεν συμμερίζονταν την διεστραμμένη της εκδοχή για το ισλάμ», δήλωσε η Τζένι Χόπκινς από την πλευρά της εισαγγελίας.

Σε μήνυμα προς τον ένα από τους αστυνομικούς η 36χρονη είχε καυχηθεί πόσο εύκολο θα ήταν να ανατινάξει τον ναό: «Η πιο διάσημη εκκλησία του Βασιλιά και της Βασίλισσας. Πίστευα πραγματικά ότι δεν θα ήταν δυνατό. Αλλά είναι εύκολο». «Θα ήθελα πραγματικά να καταστρέψω εκείνο το μέρος».

«Θέλω να σκοτώσω πολλούς. Θα ήθελα σε εκκλησία … μια μέρα όπως τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, για να σκοτώσω περισσότερους. Θέλω να κάνω τις απειλές πραγματικότητα» είχε γράψει σε άλλο μήνυμά της.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι σχεδίαζε να ανατινάξει και το κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου έμενε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της. «Νόμιζα ότι ήταν ο δρόμος μου στον παράδεισο. Αυτός είναι ο τρόπος μου για συγχώρεση» είχε πει.