Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι τρεις ευρωβουλευτές που εξέλεξε το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν θα προσχωρήσουν στην ίδια ευρωομάδα με τους ομογάλακτούς της του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και της ιταλικής Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι. 

Ο αναπληρωτής γραμματέας εξωτερικών σχέσεων, Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρας, ανακοίνωσε χθες πως «είναι απίθανο», οι ευρωβουλευτές του κόμματος να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη, της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν», τόνισε ο Εσπινόσα, του οποίου το κόμμα είχε στρέψει τα νώτα στον Σαλβίνι και στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που είχε οργανώσει ο Ιταλός ακροδεξιός ηγέτης στις 18 Μαΐου στο Μιλάνο, όπου είχε στεφθεί επίσημα επικεφαλής της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Το Vox έγινε το πέμπτο πιο δημοφιλές στην Ισπανία και μπήκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πολιτικά φαίνεται να προτιμάει την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ERC).

Σε αυτή συμμετέχουν οι υπερκαθολικοί του Νόμος και Δικαιοσύνη του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, το οποίο έχει ανακαλέσει στην τάξη η Ε.Ε. για τις επιθέσεις του κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα. 

Η τελική απόφαση για το πώς θα διαταχθούν στην Ευρωβουλή οι βουλευτές του Vox θα ληφθεί με βάση δύο παραμέτρους: την τύχη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που ακόμη όμως απαριθμείται μεταξύ των δυνάμεων ΕΛΚ και την θέση των φλαμανδών εθνικιστών, που όμως είναι σύμμαχοι του Καταλανού αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν, που επίσης ανήκουν στο ERC.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ El Pais, El Publico