Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πάνω από 1.150 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας, όπου τη νύχτα τραυματίστηκαν 25 άνθρωποι ενώ σπίτια και ξενοδοχεία εκκενώθηκαν. 

Τα 24 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας 60χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, αφού αναγκάστηκε να κρυφτεί σε δεξαμενή για να ξεφύγει από τις φλόγες την ώρα που το σπίτι του καιγόταν.

«Ήταν πανικοβλημένος γιατί παγιδεύτηκε στο σπίτι», δήλωσε η πεθερά του στο Reuters. «Υπήρχε φωτιά παντού και δεν μπορούσε να βγει έξω» πρόσθεσε.

Οι αρχές πολιτικής προστασίας ανέφεραν ότι οι πυκνοί καπνοί δυσκόλεψαν την πρόσβαση των εννέα πυροσβεστικών αεροσκαφών στην περιοχή.

Η πυρκαγιά καίει στους λόφους πάνω από την ακτή της κωμόπολης, που είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Το μέτωπο ξεκίνησε την Παρασκευή κι επεκτάθηκε το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του καύσωνα, που «χτύπησε» μεγάλα τμήματα της Ευρώπης -ιδιαίτερα της Ιβηρικής- και στην Πορτογαλία οδήγησε τη θερμοκρασία χθες τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα ο υδράργυρος άρχισε να πέφτει λίγο, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα το καλοκαίρι της Πορτογαλίας ήταν ασυνήθιστα δροσερό και υγρό.

Η μεγαλύτερη φωτιά της Πορτογαλίας σκότωσε 114 ανθρώπους πέρυσι βυθίζοντας σε πένθος τη χώρα.