Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τους συγκατηγορουμένους του για την υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του επί της ενοχής των κατηγορουμένων, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενό τους, Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εκτός του Ντίνου Μιχαηλίδη, κατηγορούμενος είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους, Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του, Μαρία Σοφού.