Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λίγοι έχουν τη δυνατότητα να… ανακηρύξουν ευθέως το τέλος της ύφεσης για μία ολόκληρη χώρα πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα μέγεθος όπως η Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως, το έκανε κι αυτό. Βέβαια, η χώρα του έχει εκλογές τον επόμενο Μάρτιο και ο υποψήφιος για νέα θητεία αισθάνεται αρκετά ασφαλής για την επανεκλογή του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λοιπόν, μιλώντας σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ανακοίνωσε ότι η περίοδος της ύφεσης για τη ρωσική οικονομία τερματίστηκε, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης κατά 1,4%.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσέθεσε ότι «η προφανής τάση είναι προς τα εμπρός».

Κατά τον πρόεδρο οι προφανείς ενδείξεις τερματισμού της ύφεσης είναι «η αύξηση του εμπορίου και η ενίσχυση της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία αρχίζοντας από τον Σεπτέμβριο αυξάνεται με ρυθμούς της τάξεως του 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η σταθερή αύξηση των μεταφορών εμπορευμάτων μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου η οποία το τελευταίο διάστημα έφθασε να είναι της τάξεως του 6%, όπως και η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας».