Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αιχμές κατά του πρώην στενού του συμμάχου άφησε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι οι αρχές του AKP αποδυναμώνονται γοργά, αφήνοντας υπόνοιες κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24 ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το «Pelican Briefing», μια υπόθεση που του στοίχισε τη θέση του στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «δολοφονίες χαρακτήρων».

Το Pelican Briefing ήταν ένα ανώνυμο ιστολόγιο, προσφέροντας υποστήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν. Στο μπλογκ αναφερόταν ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε προδώσει τον Τούρκο πρόεδρο γιατί δεν προωθούσε αρκετά το σχέδιο για τη συναταγματική αναθεώρηση, ενώ τον κατηγορούσε για συνεργασία με τη Δύση και «δούρειους ίππους» εντός της Τουρκίας.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε παραιτηθεί λίγες ημέρες αργότερα, αφήνοντας τη θέση του στον νυν πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά «διεξάγονται δολοφονίες χαρακτήρων μέσω φημών. Εκείνο που μας στενοχώρησε περισσότερο ήταν η σιωπή των φίλων μας για το θέμα». Συμπλήρωσε ότι ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμάτ Γκορμέζ.

Σημειωτέον ότι τόσο ο Νταβούτογλου όσο και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς δεν πήγαν χθες σε επίσημο γέυμα του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι.

Ο γαμπρός του Μπουλέντ Αρίντς, Εκρέμ Γετέρ, συνελήφθη πρόσφατα ως ύποπτος για σχέσεις με τη FETÖ, όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.