Αθήνα, 7°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
7.9° 6.2°
3 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
8°C
8.8° 6.0°
2 BF
54%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
9°C
10.0° 7.7°
4 BF
55%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
2 BF
46%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
3.9° 3.9°
0 BF
65%
Βέροια
Αίθριος καιρός
8°C
7.6° 7.6°
2 BF
46%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
1°C
1.4° 1.4°
1 BF
44%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 5.4°
2 BF
67%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.8° 8.3°
6 BF
62%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
7.9° 6.6°
3 BF
46%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.4° 8.4°
6 BF
53%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
8°C
8.3° 8.3°
3 BF
54%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
9°C
9.2° 8.9°
2 BF
61%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
3°C
2.9° 2.9°
2 BF
75%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
4°C
4.5° 4.5°
1 BF
82%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.8° 10.4°
5 BF
35%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
6°C
6.1° 5.8°
2 BF
56%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
7°C
6.6° 3.3°
1 BF
59%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
6°C
5.8° 5.8°
2 BF
61%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
5°C
4.6° 4.6°
0 BF
42%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
Αμπντάλα - Τραμπ
(Photo/Alex Brandon)

Ο Αμπντάλα παρέμεινε σιωπηλός στις απειλές Τραμπ για τη Γάζα

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ούτε απέρριψε ούτε υποστήριξε το σχέδιο για εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη γη τους.

Τα παρανοϊκά του σχέδια για κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας και απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον βασιλιά της Ιορδανίας, όμως η αντίδραση από την πλευρά του Αμπντάλα σίγουρα δεν ήταν εκείνη που θα περίμενε ο λαός της Παλαιστίνης.

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμπντάλα δήλωσε πως πρέπει να κάνει αυτό που είναι καλύτερο για τη χώρα του, προσθέτοντας πως τα αραβικά κράτη θα επανέλθουν στην Ουάσιγκτον με… αντιπρόταση.

«Το θέμα είναι να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό με τρόπο που να είναι καλός για όλους» σημείωσε χωρίς να ενστερνίζεται, αλλά και χωρίς να απορρίπτει το σχέδιο του Τραμπ για την «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε προκλητικά υποστηρίζοντας «θα την πάρουμε. Θα την κρατήσουμε, θα τη λατρέψουμε. Θα το κάνουμε τελικά, όπου θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή».

Ο Ιορδανός μονάρχης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Αίγυπτος επεξεργάζεται ένα σχέδιο συνεργασίας με τον Τραμπ και ότι το σχέδιο αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων στη Σαουδική Αραβία. «Ας περιμένουμε τους Αιγύπτιους να παρουσιάσουν» αυτό το σχέδιο, πρόσθεσε.

Παρά την απειλή του να διακόψει την οικονομική βοήθεια στο Αμάν, ο Τραμπ εμφανίστηκε πιο συμβιβαστικός σήμερα, δηλώνοντας ότι δεν χρειάζεται να «απειλεί» την Ιορδανία: «Πιστεύω ότι το έχουμε ξεπεράσει αυτό», είπε.

Η Ιορδανία λαμβάνει σε ετήσια βάσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια και περίπου 350 εκατ. σε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αμπντάλα παρέμεινε σιωπηλός στις απειλές Τραμπ για τη Γάζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας