Αθήνα, 14°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.6° 12.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ασθενής ομίχλη
7°C
9.1° 6.0°
4 BF
91%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
13.0° 11.6°
2 BF
70%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
76%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
2 BF
81%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
2 BF
91%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
5°C
5.4° 5.4°
1 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.3° 10.3°
0 BF
94%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.8° 13.0°
2 BF
77%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.5°
1 BF
90%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
5 BF
84%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
3 BF
88%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
4 BF
87%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
14.0° 12.3°
2 BF
78%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 13.8°
3 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.2° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ψιχάλες μικρής έντασης
7°C
7.1° 5.3°
3 BF
79%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.0° 8.0°
3 BF
93%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
8°C
8.0° 8.0°
2 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
biden
(AP Photo/Gerald Herbert)

Reuters: Κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ετοιμάζει ο Μπάιντεν λίγο πριν φύγει

Πιθανό να επιβάλουν κυρώσεις και σε περισσότερες κινεζικές οντότητες, με την κατηγορία πως επιχειρούν να υποστηρίξουν τη Ρωσία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει νέες κυρώσεις εις βάρος της ρωσικής οικονομίας, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, λίγα 24ωρα πριν την ανάληψη των καθηκόντων από το διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ. 

Οι κυρώσεις έρχονται ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, η οποία επρόκειτο να περιλαμβάνει πυραύλους αεράμυνας, πυρομαχικά αέρος-εδάφους και εξοπλισμό υποστήριξης για μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, λεπτομέρειες για τις οικονομικές κυρώσεις που θα ανακοινώσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρείται πιθανό να επιβάλουν κυρώσεις και σε περισσότερες κινεζικές οντότητες, με την κατηγορία πως επιχειρούν να υποστηρίξουν τη Ρωσία.

Οι σύμβουλοι του Μπάιντεν ισχυρίζονται πως θέλουν να θέσουν την Ουκρανία σε ισχυρότερη θέση στο πεδίο της μάχης, με το βλέμμα σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου, έχει πυροδοτήσει σενάρια πιθανής διπλωματικής διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά και φόβους του Κιέβου πως θα πιεστεί από τις ΗΠΑ να υποχωρήσει. 

Σύμβουλοι του Τραμπ έχουν διατυπώσει προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίες θα παραχωρούσαν ουσιαστικά μεγάλα τμήματα της χώρας στη Ρωσία.

Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί δεσμεύσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ένταξης στο ΝΑΤΟ, για να αποκρούσει μια μελλοντική ρωσική επίθεση μετά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Reuters: Κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ετοιμάζει ο Μπάιντεν λίγο πριν φύγει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας