Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι αστυνομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ένοπλος βρίσκεται σε κτίριο της Γερουσίας, ωστόσο αργότερα έκαναν λόγο για «καλή» τηλεφωνική κλήση. 

«Ήρθε μια κλήση για ενεργό σκοπευτή. Φαίνεται να είναι μια κακή κλήση. Δεν εντοπίστηκαν τραυματισμοί και δεν εντοπίστηκαν σκοπευτές», δήλωσαν οι αρχές.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση σε όσους βρίσκονταν εντός του Καπιτωλίου, να μείνουν σε καταφύγουν σε ασφαλή σημεία, να ελαχιστοποιήσουν την ένταση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού (π.χ. κινητά) και να παραμείνουν «ήσυχοι».

Η πλειονότητα των βουλευτών δεν ήταν εντός του κτιρίου, ωστόσο τα περισσότερα γραφεία διατηρούν ένα συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού. Υπάρχουν επίσης δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε καφετέριες της Γερουσίας, στη συντήρηση κτιρίων, στην ασφάλεια κ.ά.