• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 13.0°C
  3 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.5°C
  5 BF
  54%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 13.0°C
  4 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 12.2°C
  1 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  4 BF
  75%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 6.8°C / 9.3°C
  2 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.6°C
  3 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 14.3°C
  1 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.1°C / 11.9°C
  2 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 12.8°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  4 BF
  79%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  62%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.6°C
  0 BF
  61%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.1°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 14.8°C
  2 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 13.2°C
  3 BF
  55%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 7.1°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 10.0°C
  3 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  2 BF
  54%
AP Photo/Jeff Chiu

Έλον Μασκ εναντίον κακόβουλων λογαριασμών στο Twitter

 • A-
 • A+

To Twitter θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων των χρηστών του, δήλωσε χθες σε ανάρτησή του στη πλατφόρμα ο νέος ιδιοκτήτης του ο Έλον Μασκ.

«Το σύνολο της διαδικασίας επιβεβαίωσης των στοιχείων αναθεωρείται τώρα», ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις όποιες πιθανές αλλαγές.

Το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός πλαισίου χρέωσης των χρηστών για τον έλεγχο ασφάλειας της ταυτότητάς τους, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο τεχνολογικών ειδήσεων Platformer, το οποίο επικαλέστηκε δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Οι χρήστες θα πρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία Twitter Blue με κόστος 4,99 δολαρίων το μήνα, διαφορετικά θα χάνουν το «ειδικό σήμα» αυθεντικότητας των προσωπικών τους στοιχείων, αν υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο της εταιρείας.

Πάντως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν έχει λάβει ακόμη κάποια τελική απόφαση και δεν είναι δεδομένη η υλοποίηση του σχεδίου για την πολιτική απορρήτου, ενώ σύμφωνα με το Platformer η διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων μπορεί να αποτελέσει τμήμα του Twitter Blue.

Η εν λόγω υπηρεσία της πλατφόρμας ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021 ως η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, η οποία προσφέρει «αποκλειστική πρόσβαση σε προνομιακά χαρακτηριστικά» έναντι μηνιαίας συνδρομής, συμπεριλαμβανομένης και μιας νέας λειτουργίας για την τροποποίηση αναρτήσεων που έχουν κάνει οι χρήστες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Καθώς φαίνεται η μόνιμη μάχη του Twitter κατά των κακόβουλων και ψευδών λογαριασμών από μποτς (αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα) κληρονομήθηκε από τον νέο της ιδιοκτήτη μαζί με την εταιρεία, με τον Μασκ να καλείται τώρα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των πάγιων προβλημάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί επανειλημμένα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας της τεχνολογικής βιομηχανίας είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι θα νικήσει τη μάστιγα των μποτ ή «θα πεθάνει προσπαθώντας!».

Ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει τον μεγάλο αριθμό μποτς που υποστήριξε ότι δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα ως δικαιολογία για να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε κάθε περίπτωση, τώρα που ολοκλήρωσε τη συμφωνία μένει να φανεί αν θα τηρήσει την υπόσχεσή του να καθαρίσει τα ψεύτικα προφίλ που τον απασχολούσαν και ταλαιπωρούν το Twitter πολύ πριν ο Μασκ εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση για τη νέα διοίκηση της πλατφόρμας καθώς ο προσδιορισμός του ακριβή αριθμού των μποτ και η εξουδετέρωσή τους είναι ζωτικής σημασίας για τους διαφημιστές, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή πηγή εσόδων του Twitter. Είναι δεδομένο ότι οι επενδυτές θέλουν να έχουν σαφή εικόνα του ανθρώπινου δυναμικού που τους «πουλάει» το Twitter προκειμένου να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους.

Πλην όμως, η διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωης ποντάρει στην «εξυγίανση» από κακόβουλους λογαριασμούς ώστε να καμφθούν η παραπληροφόρηση, η ανάρτηση απαγορευμένου περιεχομένου και η προώθηση του λόγου μίσους.

Πάντως η πρώην διοίκηση του Twitter κατηγορούν τον Μασκ όυι διόγκωσε το πρόβλημα επειδή έκανε… «νερά» για τη συμφωνία που είχε αρχικά υπογράψει.

Οι ειδικοί αναλυτές της πλατφόρμας εξηγούν ότι οι ακριβείς μετρήσεις τέτοιου είδους λογαριασμών είναι «σχεδόν αδύνατες», επειδή οποιαδήποτε εκτίμηση ψευδείς λογαριασμούς βασίζεται σε μεθοδολογίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μεροληπτικά συμπεράσματα.

Πολλοί ειδικοί αμφισβητούν επίσης την ικανότητα του Μασκ να προχωρήσει τόσο εύκολα στις βελτιώσεις που είχε υποσχεθεί για την πλατφόρμα οι οποίες βασίζονται στη χρήση αλγορίθμων για την παρακολούθηση και την αφαίρεση ψεύτικων λογαριασμών και την εφαρμογή νέων μέτρων για τον «έλεγχο» πραγματικών ανθρώπων.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη οπτική που υποστηρίζει ότι δεν είναι όλα τα μποτς κακά. Το ίδιο το Twitter ενθαρρύνει, για παράδειγμα, τη χρήση αυτοματοποιημένων λογαριασμών που μεταδίδουν τον καιρό, τους σεισμούς ή δημοσιεύουν αποσπάσματα από κλασικά λογοτεχνικά έργα. Το Twitter επιτρέπει επίσης την ανωνυμία, η οποία προστατεύει την ελευθερία του λόγου και το απόρρητο -ειδικά σε αυταρχιά καθεστώτα.
Πριν περάσει στην εποχή Μασκ, το Twitter ανέφερε ότι αφαιρούσε 1 εκατομμύριο κακόβουλους λογαριασμούς τη μέρα. Για να υπολογίσει πόσοι λογαριασμοί είναι κακόβουλοι, η εταιρεία ελέγχει χιλιάδες λογαριασμούς τυχαία, χρησιμοποιώντας δημόσια και ιδιωτικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP, αριθμούς τηλεφώνου, γεωγραφική τοποθεσία και το πώς συμπεριφέρεται ο λογαριασμός όταν είναι ενεργός.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter: Σενάρια, ανησυχίες και μηνύματα
Σε είδηση της ημέρας εξελίχθηκε η εξαγορά της εταιρείας social media από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, με τις αναλύσεις για το μέλλον του Twitter να έχουν πάρει φωτιά.
Τι θα κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter: Σενάρια, ανησυχίες και μηνύματα
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
«Το πουλί ελευθερώθηκε» τιτίβισε ο Μασκ και καρατόμησε τα στελέχη του Twitter
Με ένα αινιγματικό τιτίβισμα και αλλαγή της περιγραφής στο προφίλ του ως «Chief Twit», ο νέος ιδιοκτήτης της υπηρεσίας σύντομων μηνυμάτων άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει προσωπικά τη διαχείριση της.
«Το πουλί ελευθερώθηκε» τιτίβισε ο Μασκ και καρατόμησε τα στελέχη του Twitter
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η αλληγορική είσοδος του Έλον Μασκ στα κεντρικά του Twitter με νιπτήρα
«Μπαίνω στην έδρα του Twitter. Σας αφήνω να εμπεδώσετε την πληροφορία» έγραψε στον λογαριασμό του, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά.
Η αλληγορική είσοδος του Έλον Μασκ στα κεντρικά του Twitter με νιπτήρα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πεθαίνει το Twitter; Έρευνα της εταιρείας απαντά
Η διαδικτυακή πολυεθνική έκανε εσωτερική έρευνα με επίκεντρο την αλλαγή της συμπεριφοράς και των προτιμήσεων των πιο ενεργών χρηστών του, οι οποίοι συνεχώς μειώνονται απειλώντας τα κέρδη του.
Πεθαίνει το Twitter; Έρευνα της εταιρείας απαντά
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
WP: Ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter
Η διοίκηση της Twitter καθησυχάζει τους εργαζομένους, ενώ η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα σχεδίων με στόχο να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής.
WP: Ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επανέρχεται ο Έλον Μάσκ για την εξαγορά του Twitter
Ένα δημοσίευμα του πρακτορείο Bloomberg ήταν αρκετό για να διακοπεί η διαπραγμάτευση της μετοχής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης «εν αναμονή πληροφοριών».
Επανέρχεται ο Έλον Μάσκ για την εξαγορά του Twitter

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας