Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της διήμερης έρευνας, το 39% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Η πτώση της δημοτικότητας του Μπάιντεν ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν όχι όλου του Κογκρέσου (εφόσον αποκτήσουν και τον έλεγχο της Γερουσίας).

Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ενώ ένας στους 10 επεσήμανε την εγκληματικότητα. Μόλις ένας στους 20 υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ενηλίκων, εκ των οποίων 447 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 369 δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.