Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί μεγάλη έκταση στην Καλιφόρνια, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς η οποία απειλεί τη Σάντα Μπάρμπαρα. Οι αρχές κάλεσαν πάνω από 6.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε φαράγγι στον Εθνικό Δρυμό Λος Πάδρες και στις γύρω περιοχές, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν κατοικίες.

Η πυρκαγιά Cave («Σπήλαιο») ξεκίνησε από το Εθνικό Δάσος Λος Πάντρες γύρω στις 4.15 το απόγευμα της Δευτέρας, καλύπτοντας περιοχή 31.000 στρεμμάτων μέχρι το βράδυ, ενώ έως το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) είχε κάψει περίπου 16.600 στρέμματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ντάνιελ Μπερτουτσέλι, κανένα από τα μέτωπα δεν είναι υπό έλεγχο, ενώ η πυρκαγιά καίει περιοχές με χαμηλή βλάστηση και δάση.

Εννέα ελικόπτερα και 600 πυροσβέστες, που έχουν φτάσει και από γειτονικές περιοχές.

Μόνο φέτος έχουν καεί σχεδόν 809.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Πολιτείας αυτής.