Σοκ στον Καναδά μετά την τραγική είδηση φονικής σύγκρουσης φορτηγού με λεωφορείο, που μετέφερε ομάδα νέων χόκεϊ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός.
Οι υπόλοιποι 14 από τους 28 επιβαίνοντες του λεωφορείου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τρεις τραυματίες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι ταυτότητες των θυμάτων. Η λίστα της ομάδας αναφέρει πως οι παίκτες είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών.
Το δυστύχημα συνέβη σε εθνική οδό χθες, όταν οι Ηumboldt Broncos περνούσαν από αγροτική περιοχή στη δυτική επαρχία Σασκάτσουαν για έναν αγώνα με τους Nipawin Hawks σε τουρνουά.
Οι αρχές δημιούργησαν ένα κέντρο πληροφόρησης και υποστήριξης για τις οικογένειες των νεαρών. Ο πρόεδρος των Nipawin Hawks, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «τρομερό ατύχημα».
«Υπάρχουν θείοι, μητέρες και πατέρες, που περιμένουν να ακούσουν αν τα παιδιά και τα ανίψια τους είναι εντάξει» είπε. «Κάθονται στην εκκλησία και περιμένουν να ακούσουν καλά νέα» πρόσθεσε.
Ένας πάστορας ανέφερε ότι περισσότεροι από εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Nipawin για να προσευχηθούν. Ο Κέβιν Χένρι, προπονητής χόκεϋ, δήλωσε ότι πρόκειται για τον «χειρότερο εφιάλτης του κάθε γονέα».
«Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν αυτοί οι γονείς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, o οποίος έστειλε τα συλλυπητήριά του.
