Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα κρούσματα αστυνομικής βίας με θύματα άοπλους πολίτες αυξάνονται και πληθύνονται στις ΗΠΑ. Την Κυριακή αστυνομικοί πυροβόλησαν 20 φορές εναντίον ενός 22χρονου Αφροαμερικανού που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού των παππούδων του και ενώ κρατούσε στο χέρι του ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θεώρησαν ότι ήταν όπλο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες της εντόπισαν τον 22χρονο να σπάει τα τζάμια αυτοκινήτων στο Σακραμέντο των ΗΠΑ και στη συνέχεια εντοπίστηκε να σπάει το τζάμι σε σπίτι γείτονά του.

Δύο αστυνομικοί τον καταδίωξαν έως την αυλή του σπιτιού των παππούδων του, όπου ζούσε. Αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους να σταματήσει και βάλει τα χέρια του ψηλά και σύμφωνα με τους αστυνομικούς στράφηκε προς το μέρος τους κρατώντας ένα αντικείμενο.

Θεώρησαν ότι ήταν όπλο και άνοιξαν πυρ εναντίον του σκοτώνοντάς τον.

Όπλο δεν βρέθηκε ποτέ γύρω από τον νεκρό και το αντικείμενο που κρατούσε αποδείχθηκε ότι ήταν το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού. Ωστόσο, το κίνημα «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία) μιλά για μια ακόμη δολοφονία και καλεί τις αρχές να προχωρήσουν γρήγορα σε διαλέυκανση της υπόθεσης.

Ο νεκρός είχε δύο μικρά παιδιά, ηλικίας ενός και τριών ετών.