Αποκάλεσε ο Τίλερσον τον Ντόναλντ Τραμπ ηλίθιο; Σκόπευε να παραιτηθεί, αλλά τελικά τον μετέπεισαν ο αντιπρόεδρος Πενς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι; Καθώς φαίνεται αυτό είναι το θέμα που απασχολεί την αμερικανική κοινή γνώμη, έπειτα από ρεπορτάζ του δικτύου NBC, για τα διαμειφθέντα στο συμβούλιο ασφαλείας στο Πεντάγωνο στις 20 Ιουλίου.
Όπως μετέδωσε το δίκτυο, μετά τη σύνοδο του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο, παρουσία και μελών του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ηλίθιο».
Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Τίλερσον είχε εκνευριστεί, διότι εκείνες τις ημέρες, κατά την παρουσία του σε εκδήλωση των Αμερικανών Προσκόπων, ο Ντόναντ Τραμπ έκανε μια αμιγώς πολιτική ομιλία. Το NBC μάλιστα επικαλείται τρεις αξιωματούχους που ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά μίλησαν ζητώντας να μην κατονομαστούν.
«Fake news» και διαψεύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον οποίο κάθε τόσο «αδειάζει» ο πρόεδρος Τραμπ -πιο πρόσφατο περιστατικό όταν δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με διπλωματική λύση στην κορεατική κρίση, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις Τίλερσον-, έσπευσε να διαψεύσει ότι ήθελε να παραιτηθεί, παρά τη φημολογούμενη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που πολιτεύεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Όπως είπε, ποτέ δεν σκέφτηκε να αφήσει τη θέση του στο υπουργείο Εξωτερικών και κάθε ανάλογη αναφορά είναι «λανθασμένη».
Τόνισε δε ότι παραμένει πιστός στην πολιτική που έχει χαράξει ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή τη θέση μέχρι και σήμερα.
Ωστόσο, απέφυγε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι τον αποκάλεσε ηλίθιο. Το μόνο που είπε ήταν ότι «δεν μπορεί να ασχολείται με «μικροπρεπείς ανοησίες».
Ο πρόεδρος Τραμπ, κατά την προσφιλή τακτική του, μίλησε για «ψευδείς ειδήσεις», γράφοντας στο Twitter ότι το NBC έχει γίνει «χειρότερο από το CNN και γι’ αυτό πέφτουν οι ακροαματικότητές του».
NBC news is #FakeNews and more dishonest than even CNN. They are a disgrace to good reporting. No wonder their news ratings are way down!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Οκτωβρίου 2017
Και κάλεσε το δίκτυο να ζητήσει συγγνώμη από τη Αμερική.
The @NBCNews story has just been totally refuted by Sec. Tillerson and @VP Pence. It is #FakeNews. They should issue an apology to AMERICA!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Οκτωβρίου 2017
Από ό,τι φαίνεται, με τη διοίκηση Τραμπ δεν θα βαρεθούμε ποτέ.
