Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή σε σιιτικό τέμενος στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, με αξιωματούχους διάσωσης και μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο τζαμί Khadija Tul Kubra κατά τη διάρκεια της προσευχής, και σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί.
BREAKING: A blast has been reported near a mosque in Pakistan’s capital, Islamabad, during Friday prayers. Rescue teams have reached the site of the explosion https://t.co/FU8nLGJ57j pic.twitter.com/LjKKNRyL4f
— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 6, 2026
Τηλεοπτικά πλάνα και εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και κατοίκους να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία. Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Μοχσίν Νάκβι, καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από τις Αρχές να διασφαλίσουν την παροχή της καλύτερης ιατρικής περίθαλψης στους τραυματίες, οι οποίοι έφταναν στα διάφορα νοσοκομεία της πόλης.
? At least 10 people were killed, while many others were wounded after an explosion at a religious place in the Pakistani capital, Islamabad, police sources told Anadolu
➡️ Search and rescue operations have been launched https://t.co/mjawbJpRQ5 pic.twitter.com/YR9cswixQj
— Anadolu English (@anadoluagency) February 6, 2026
Η τελευταία επίθεση έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο εκτός νόμου Απελευθερωτικός Στρατός των Μπαλούχ πραγματοποίησε πολλαπλές επιθέσεις στην πληγείσα από την εξέγερση νοτιοδυτική επαρχία Μπαλούχιστάν, σκοτώνοντας περίπου 50 άτομα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας που ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις σκότωσαν επίσης περισσότερους από 200 «τρομοκράτες», σύμφωνα με τον στρατό.
-980x515.png)