Δάσκαλος ταε κβον ντο στο Σίδνεϊ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός επτάχρονου μαθητή του και των γονιών του.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δε θα έχει ποτέ το δικαίωμα αναστολής της ποινής του ενώ ως κίνητρο της επίθεσης χαρακτηρίστηκε η ζήλια που ένιωθε για την οικονομική επιτυχία της οικογένειας.
«Είμαι πεπεισμένος ότι το επίπεδο ευθύνης για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων είναι τόσο ακραίο, ώστε το συμφέρον της κοινότητας για τιμωρία, προστασία και αποτροπή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας. «Αυτές οι δολοφονίες ήταν φρικτές και βίαιες πράξεις, άσκοπα σκληρές και κυνικές, που διαπράχθηκαν χωρίς ίχνος ανθρώπινης συμπόνιας», δήλωσε επίσης ο δικαστής.
Δεν έδωσε ποτέ απάντηση στο γιατί διέπραξε τις τρεις ωστόσο ο δικαστής ανέφερε ότι από την παιδική του ηλικία είχε επιβαρυνθεί με μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τους γονείς του και την κουλτούρα της Νότιας Κορέας σχετικά με το επίπεδο επιτυχίας που έπρεπε να επιτύχει.
Αν και τα εγκλήματα ήταν προμελετημένα – με τον Kwang Kyung Yoo να παρακολουθεί εκ των προτέρων το σπίτι της οικογένειας – δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί από τις κάμερες ασφαλείας εντός της ακαδημίας του ή να κρύψει τα πτώματα.
Ο Υοο και τα θύματά του είχαν όλα γεννηθεί στη Νότια Κορέα και είχε ομολογήσει την ενοχή του για τις τρεις δολοφονίες σε προηγούμενη του ακρόαση.
Η δολοφονία του επτάχρονου αγοριού και της μητέρας του είχε γίνει εντός της ακαδημίας πολεμικών τεχνών, έκλεψε το ρολόι και το αυτοκίνητο της μητέρας και οδήγησε μέχρι το σπίτι τους όπου και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα.
Ο Yoo τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πάλης στο σπίτι και οδήγησε ο ίδιος το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου είπε στο ιατρικό προσωπικό ότι είχε δεχτεί επίθεση στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία τον συνέλαβε στο νοσοκομείο.
