Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επτά εργάτες από την Καμπότζη έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 12 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, καθώς κατανάλωσαν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ενώ βρίσκονταν σε κέντρο καραντίντας, το πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της ασθένειας Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Καμπότζης, οι εργάτες, που είχαν επιστρέψει στη χώρα από την Ταϊλάνδη όπου εργάζονταν, και είχαν τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα στην επαρχία Μπαντέι Μιντσέι στα βορειοδυτικά της χώρας. Εκεί ανέμιξαν το αντισηπτικό, που τους δόθηκε για την υγιεινή των χεριών τους, με νερό και αναψυκτικά και το κατανάλωσαν.

Οι δώδεκα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο παρουσιάζουν συμπτώματα όπως ζαλάδα, πονοκεφάλους και δυσκολίες στην αναπνοή. Ειδικοί του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν για εργαστηριακό έλεγχο δείγματα του αντισηπτικού στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.