Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο έξω από τον νέο τροχιακό σταθμό της Κίνας, πραγματοποίησαν σήμερα δύο Κινέζοι αστροναύτες, προκειμένου να εγκαταστήσουν κάμερες και άλλο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα μήκους 15 μέτρων.

Η κρατική τηλεόραση στην Κίνα έδειξε τους Liu Boming και Tang Hongbo με φόντο τη Γη, ενώ το τρίτο μέλος του πληρώματος, ο διοικητής Nie Haisheng, έμεινε μέσα.

Οι δύο αστροναύτες πέρασαν σχεδόν επτά ώρες έξω από το σταθμό, έκανε γνωστό η κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Οι αστροναύτες έφτασαν στις 17 Ιουνίου για μια αποστολή τριών μηνών στον τρίτο τροχιακό σταθμό της Κίνας, μέρος ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος που, τον περασμένο Μάιο, προσεδάφισε ένα ρομπότ στον Άρη. Η αποστολή τους έρχεται καθώς το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Η διαστημική υπηρεσία Κίνας σχεδιάζει συνολικά 11 εκτοξεύσεις μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, για να προσθέσει δύο ακόμη μονάδες στον 70 τόνων σταθμό.

Ο Liu είναι βετεράνος της αποστολής Shenzhou 7 του 2008, κατά την οποία ο Zhai Zhigang έκανε τον πρώτο διαστημικό περίπατο για την Κίνα, ενώ ο διοικητής Nie Haisheng βρίσκεται στο τρίτο ταξίδι του στο διάστημα.