Νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας ξέσπασε σήμερα σε διάφορες περιοχές του Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια των οποίων ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι αρκετά άτομα και δάγκωσε το αυτί ενός πολιτικού, τόσο δυνατά που σχεδόν του το έκοψε.
Η συμπλοκή ξέσπασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Τάικου Σινγκ, μια μεσοαστική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ, όπου διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για αρκετές ώρες.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τον Άντριου Τσίου, σύμβουλο της συνοικίας Τάικου Σινγκ και σημαίνον πρόσωπο των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας, με το αυτί του να έχει σχεδόν κοπεί. Έναν δεύτερο άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, να βρίσκεται στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ οι περαστικοί προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.
Ένας άνδρας, που κατηγορήθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, ξυλοκοπήθηκε βίαια από το πλήθος, σύμφωνα με τις εικόνες αυτές που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTHK. Σύμφωνα με το RTHK, ο άντρας μιλούσε μανδαρινικά (η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στην ηπειρωτική Κίνα) και έβγαλε ένα μαχαίρι στο τέλος μιας ζωηρής συζήτησης με τους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν εδώ και πέντε μήνες την άσκηση ελέγχου του Πεκίνου στις υποθέσεις του ημιαυτόνομου εδάφους.
Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια του Σαββάτου, για σήμερα υπήρχαν καλέσματα μέσω διαδικτύου για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα μέρη.
Η αστυνομία εισέβαλε σε αρκετά εμπορικά κέντρα στα Νέα Εδάφη προκειμένου να απομακρύνει διαδηλωτές, που σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές.
Η αστυνομία προχώρησε εξάλλου σε αρκετές συλλήψεις και προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων στην περιοχή Ταικού Σινγκ, όπου έγινε το περιστατικό με το μαχαίρι, για να διαλύσει το πλήθος.
Επίσης, όπως μετέδωσε το Reuters, χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού κατά ρεπόρτερ που προσπάθησαν να πλησιάσουν τα σημεία των επεισοδίων και συνέλαβε τουλάχιστον ένα δημοσιογράφο.
Αυτό ήταν το 22ο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.
