Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 35 παιδιά, έπειτα από βομβιστική επίθεση κοντά στο υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν όπου έχουν εισβάλει ένοπλοι. Σε εξέλιξη είναι οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ενόπλων.
Την ευθύνη για την επίθεση έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν, που τόνισαν ότι «στόχος της επίθεσης ήταν οι τεχνικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι Ταλιμπάν προκάλεσαν έκρηξη με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το πρωί της Δευτέρας εν ώρα αιχμής.
Από την έκρηξη έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 100 άτομα, ενώ ώρες μετά την επίθεση εξακολουθούν να ακούγονται σποραδικά πυρά και εκρήξεις στην περιοχή, την οποία έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας.
Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο κοντά στην υπηρεσία μηχανικών και επιμελητειακής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο της ασφάλειας.
Όπως ανέφερε, «οι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και συγκρούονται με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την ισχυρή έκρηξη».
Στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται ένα σχολείο, μαθητές του οποίου είναι τα 35 τραυματισμένα παιδιά, κτίρια της κυβέρνησης και του στρατού, όπως και η Αφγανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Η βομβιστική αυτή ενέργεια σημειώθηκε την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ πραγματοποιεί τον έβδομο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, με σκοπό να τερματιστεί ο 18ετής πόλεμος στο Αφγανιστάν.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μετέχει, επικεντρώνονται σε τέσσερα θέματα, από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων, τον ενδοαφγανικό διάλογο και μια συνολική εκεχειρία.
Από την αρχή της χρονιάς, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 352 έχουν τραυματιστεί σε περισσότερες από 10 επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Καμπούλ.
