Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαράντα ημέρες εκλογών στην Ινδία

Ινδές περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν κατά την τρίτη φάση των γενικών εκλογών στην πόλη Γκαουχάτι της Ινδίας

Σαράντα ημέρες εκλογών στην Ινδία

  • A-
  • A+

Η τρίτη φάση των εκλογών στην Ινδία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ακόμα τέσσερις φάσεις έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.  

Οι γενικές εκλογές στην Ινδία έχουν ξεκινήσει από τις 11 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 του Μάη, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές διαδικασίες στον κόσμο, όπου ψηφίζουν περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 23 Μαΐου, όπου θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων. 

Στις προηγούμενες εκλογές το κυβερνών Ινδικό Λαϊκό Κόμμα είχε λάβει ποσοστό 31% υπό την προεδρία του Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός. Τώρα, αναμετριέται με τον Ραούλ Γκάντι, ο οποίος προέρχεται από μεγάλη πολιτική οικογένεια και προεδρεύει του Iνδικού Εθνικού Κόμματος, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 19,3%.

Οι εν εξελίξει εκλογές στη χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων με το Πακιστάν. 

Μια γυναίκα έτοιμη να αφήσει το δαχτυλικό της αποτύπωμα, αφότου έριξε την ψήφο της, σε εκλογικό κέντρο της πόλης Γκαουχάτι. 

(AP Photo/Anupam Nath)

Μουσουλμάνες Ινδές δείχνουν το ανεξίτηλο μελάνι στο δάκτυλό τους- σημάδι πως ψήφισαν, στην πόλη Αχμπανταμπάντ της Ινδίας. 

(AP Photo/Ajit Solanki)

 

Ινδές μουσουλμάνες δείχνουν το ανεξίτηλο μελάνι στο δάκτυλό τους- σημάδι πως ψήφισαν, στην πόλη Αχμενταμπάντ της Ινδίας. 

(AP Photo/Ajit Solanki)
ΑΣΙΑ/ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα
Σε αντίποινα για τις δολοφονίες μουσουλμάνων στο Κράισττσερτς φαίνεται να διαπράχθηκαν οι επιθέσεις με τους 320 νεκρούς στην Σρι Λάνκα, σύμφωνα δήλωση του υπουργού Αμυνας της χώρας.
O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα
ΑΣΙΑ/ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Ινδονησία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο
Σχεδόν 193 εκατομμύρια Ινδονήσιοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές όπου αναμετρώνται ο νυν πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο και ο στρατηγός εν αποστρατεία Πραμπόβο Σουμπιάντο.
Ινδονησία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο