Χιλιάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας λόγω των καταρρακτωδών βροχών που άρχισαν χθες βράδυ και διήρκεσαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκαλώντας χάος στο οδικό δίκτυο, ανακοίνωσαν οι ινδονησιακές αρχές.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, αλλά κάποιοι κάτοικοι της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις αρχές.
Μέχρι και 1,5 μέτρο έφτασε η στάθμη του νερού σε ορισμένες συνοικίες της Τζακάρτα, μιας πόλης των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά κανάλια δείχνουν τα πεζοδρόμια να είναι πλημμυρισμένα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα να είναι βυθισμένα στο νερό ως το επίπεδο των προβολέων.
Η πόλη πλήττεται από πλημμύρες κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Μια από τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ήταν αυτή του Ιανουαρίου του 2013.
Τότε είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
