Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο κυκλώνας Σίντο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους στη Μοζαμβίκη, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών. Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν όταν ο κυκλώνας έπληξε τη βόρεια επαρχία Κάπο Ντελγκάδο, όπου σκοτώθηκαν 66 άνθρωποι.

Παράλληλα σχεδόν 40.000 σπίτια έχουν καταστραφεί σε μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο, ενώ πάνω από 330.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή.

Ο Σίντο, με ανέμους 260 χλμ/ώρα και βροχόπτωση 250 χιλιοστόμετρων σε 24 ώρες, χτύπησε το βόρειο τμήμα της Μοζαμβίκης, που πλήττεται συχνά από κυκλώνες.

Αν και η ένταση του κυκλώνα μειώθηκε καθώς κατευθυνόταν στην ενδοχώρα, συνέχισε από τη Δευτέρα την πορεία του 500 χιλιόμετρα μακρύτερα προς το Μαλάουι, όπου οι αρχές κατέγραψαν 13 θανάτους που συνδέονται με τον κυκλώνα.

Οι προσωρινοί απολογισμοί θυμάτων παραμείνουν χαμηλότεροι από τους «εκατοντάδες» θανάτους που φοβάται το Παρίσι στη Μαγιότ, ωστόσο η Unicef έχει διατυπώσει φόβους για «εξάπλωση ασθενειών όπως χολέρα, ελονοσία και η διάρροια μέσω του νερού» που είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνες για παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάι Τέιλορ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Μοζαμβίκη.