Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η εφαρμογή της συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Λιβάνου, ο κίνδυνος υποβολής πρότασης μομφής στην γαλλική κυβέρνηση από την άκρα δεξιά και την Αριστερά και η συνέντευξη της Άγκελα Μέρκελ σε γερμανική εφημερίδα αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερνού διεθνούς έντυπου τύπου.  

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Ο Μπαίντεν χαιρετίζει την ιστορική εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για το τερματισμό του 14μηνου πολέμου. Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησαν τη συμφωνία την οποία ωστόσο επέκριναν οι ακροδεξιοί εταίροι του στην κυβέρνηση. Πάντως ο Νετανιάχου διευκρίνισε ότι η χώρα του θα διατηρήσει την πλήρη ελευθερία στρατιωτικών κινήσεων και ανάληψης στρατιωτικής δράσης εάν η Χεζμπολάχ δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Οι ακανόνιστες ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σύμφωνα με έρευνα» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι οι ακανόνιστες ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 26%.

the guardian

Στη Γαλλία η Le Monde έχει κεντρικό τίτλο : «Προϋπολογισμός : Ο οικονομικός κίνδυνος μια πρότασης μομφής» και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πιθανότητα μιας πρότασης μομφής η οποία θα έριχνε την κυβέρνηση Μπαρνιέ και θα άφηνε την Γαλλία χωρίς προϋπολογισμό για το 2025 θεωρείται πλέον ως μια πιθανή εξέλιξη όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μόντ Μπρεζεόν. Πάντως θεωρείται πολύ πιθανή μια πρόταση μομφής τόσο από την Ακροδεξιά όσο και από την Αριστερά. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα τη η εφημερίδα έχει τίτλο : «Αν Ινταλγκό : Δεν θα διεκδικήσω μια Τρίτη θητεία (στη δημαρχία του Παρισιού)» και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ανέφερε ότι δύο θητείες είναι αρκετές και πρόσθεσε  ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του σοσιαλιστή γερουσιαστή Ρεμί Φερό για την δημαρχία της Πόλης του Φωτός.               

le monde

Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιγράφει την συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της «Ελευθερία» το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο με τον τίτλο : «Δεν μετανιώνω για τίποτα». Κυρίως βέβαια όσον αφορά την πολιτική της σε σχέση με τη Ρωσία. «Η Μέρκελ υπερασπίστηκε και πάλι την απόρριψη της Ουκρανίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, με το επιχείρημα ότι διαφορετικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα το θεωρούσε ως μια πρόκληση για να επιτεθεί στην Ουκρανία», δήλωσε η πρώην καγκελάριος. «Προσωπικά και κοιτάζοντας πίσω, δεν νομίζω ότι ήταν λάθος», είπε η Μέρκελ.

new york times

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι ισραηλινοί υπουργοί εγκρίνουν την κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ» Τονίζειότι η συμφωνία η οποία θα χρειαστεί δυο μήνες για να εφαρμοστεί ενδέχεται να οδηγήσει σε τερματισμό της σύγκρουσης στο Λίβανο η οποία μαίνεται εδώ και δεκαετίες. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται στην πολιτική βία στο Πακιστά και ειδικότερα στην εντολή που έχει λάβει ο στρατός να πυροβολεί, εάν χρειαστεί, τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ιμράν Χαν.