Οι μαζικές παραιτήσεις υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων της βρετανικής κυβέρνησης που απειλούν την παραμονή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία, η αύξηση νοσούντων και κρουσμάτων από το έβδομο κύμα κορονοϊού στη Γαλλία και η δολοφονία δύο Γάλλων δασκάλων από άγνωστο δράστη στα Πυρηναία συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο πρωθυπουργός στο χείλος (του γκρεμού) μετά την παραίτηση Τζαβίντ και Σουνάκ» με το σχετικό ρεπορτάζ να σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα όρια της κατάρρευσης χθες το βράδι καθώς οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, όπως και πολλοί υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης, λόγω της αδράνειάς της απέναντι σε σοβαρά ζητήματα και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον. Με στόχο πάντως να καλύψει άμεσα τα κενά ο Τζόνσον διόρισε τον Ναντίμ Ζαχάουι στη θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών και τον Στίβ Μπάρκλεϊ ως νέο υπουργό Υγείας. Για το ίδιο θεμα οι Financial Times έχουν κεντρικό τίτλο : «Ο Τζόνσον στο χείλος του γκρεμού καθώς οι υπουργοί παραιτούνται».

Στη Γαλλία η Le Monde γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Covid-19 : Ερωτηματικά για το έβδομο κύμα (της πανδημίας) και στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία καταγράφουν μια αύξηση στις εισαγωγές κατά 31% σε σχέση με το τέλος Ιουνίου, ενώ τα θετικά στον κορονοϊό τεστ έχουν αυξηθεί κατά 50% τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη αν και τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν μια σημαντική κάλυψη απέναντι στον κορονοϊό η αποτελεσματικότητά τους είναι μειωμένη απέναντι στα νέες παραλλαγές. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Εθνοσυνέλευση, κλίμα : Τα πρώτα τεστ για την κυβέρνηση». Η La Depeche du midi έχει κεντρικό τίτλο : «Δύο δάσκαλοι δολοφονούνται από σφαίρες» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι δύο καθηγητές, ένας άνδρας και μια γυναίκα έπεσαν νεκροί από τα πυρά αγνώστου στην ορεινή περιοχή των Πυρηναίων.

Στη Γερμανία η Welt γράφει για τον φόβο τυχόν διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου που έχει οδηγήσει δήμους και κοινότητες της χώρας στην επεξεργασία σχεδίου, έτσι ώστε να μην μπει δελτίο στο ζεστό νερό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι στόχος είναι να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο, ώστε οι δεξαμενές αποθήκευσης να γεμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Πούτιν κλείσει οριστικά τη στρόφιγγα. “Οι πρώτες πόλεις και κοινότητες έχουν πάρει ήδη τα κατάλληλα μέτρα, δηλώνει στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, με τη μείωση της θερμοκρασίας του νερού στις πισίνες, σε χώρους γυμναστηρίων ή σε διοικητικά κτήρια, δηλαδή τίποτα που να πονά – ακόμη – τους πολίτες” υπογραμμίζει ο αρθρογράφος. “Άλλοι πάλι δήμοι σβήνουν τον δημόσιο φωτισμό, χαμηλώνουν τα φώτα στους δρόμους, κλείνουν δημοτικές σάουνες, καταργούν το ζεστό νερό στα αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : « Οι μάχες για την άμβλωση θα περιέλθουν στα χέρια της κρατικής Δικαιοσύνης». Η USA Today έχει τίτλο για το πρόσφατο μακελειό στο Ιλλινόις : «Ο ύποπτος σχεδίαζε την επίθεση εδώ και εβδομάδες λέει η αστυνομία» με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι ο 21χρονος φερόμενος δράστης του μακελειού είχε αναρτήσει βίαιες απειλές στο Διαδίκτυο το 2019.
