Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η επιβίωση του Μπόρις Τζόνσον της χθεσινής ψήφου μομφής αλλά με τεράστιες απώλειες από τους κυβερνητικούς βουλευτές, η διαφαινόμενη σημαντική άνοδος του Αριστερού Συνασπισμού στις βουλευτικές γαλλικές εκλογές  και η ανάγκη εκπαίδευσης των ουκρανών στρατιωτικών στα νέα όπλα που παρέσχε η Δύση συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.  

Στη  Βρετανία ο Independent έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο Τζόνσον παραμένει αλλά για πόσο ακόμη ;» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι χθες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργό κατάφερε να ξεπεράσει την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον του δεκάδες βουλευτές και να επιβιώσει πολιτικά αν και βαθιά πληγωμένος καθώς 211 βουλευτές τον στήριξαν και 148 ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Τζόνσον χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ιστορικής ψηφοφορίας «αποφασιστικό», ενώ από την πλευρά τους οι αντάρτες κυβερνητικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι επέφεραν ένα μοιραίο πλήγμα σε βάρος του με δεδομένο ότι το 41% των Συντηρητικών βουλευτών ψήφισαν σε βάρος του. Οι Times από την πλευρά τους για το ίδιο θέμα έχουν τίτλο : «Ένας πληγωμένος νικητής» γράφουν μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο απ΄ αυτό που περίμενε ο πρωθυπουργός.     

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 7.6.2022

Στη Γαλλία η Liberation έχει κεντρικό τίτλο : «NUPES πιστεύει με το σήμα της νίκης» και στο κεντρικό άρθρο γράφει για τις βουλευτικές εκλογές ότι ενώ απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα για τον πρώτο γύρο ο συνασπισμός της Αριστεράς (NUPES) εντείνει την εκστρατεία του με το στρατόπεδο του Μακρόν να λαμβάνει την απειλή στα σοβαρά. H Le Monde από την πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Το ουκρανικό σιτάρι, όμηρος του πολέμου» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι παραμένουν μπλοκαρσμένοι στην Ουκρανία 30 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών με τον πρόεδρο Πούτιν να ζητά άρση των οικονομικών κυρώσεων προκειμένου να απελευθερώσει τον όγκο των σιτηρών.       

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 7.6.2022

Στη Γερμανία σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων Insa για λογαριασμό της Bild αναδεικνύει την υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ ως το πιο δημοφιλές μέλος της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς. Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πολιτικός των Πρασίνων “κάνει καλή δουλειά”. Ένα 28% αξιολογεί την επίδοσή της ως “κακή”. Σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση, στη δεύτερη θέση με 51% έρχεται ο επίσης Πράσινος υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ. Ο καγκελάριος Όλαφ Σόλτς βρίσκεται στην 7η θέση, ακριβώς πίσω από τον υπουργό Γεωργίας.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 7.6.2022

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ειδικός στα όπλα παρουσιάζει εμπόδια στον πόλεμο της Ουκρανίας» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι αρκετά από τα όπλα τα οποία έχει παραχωρήσει η Δύση στο Κίεβο, όπως οι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, χρειάζονται εκμάθηση από τους ουκρανούς στρατιώτες. Η Washington Post από την  πλευρά της έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η Κίνα κατασκευάζει μια μυστική ναυτική βάση».