Η ΒΑ ξεκίνησε το Σάββατο επταήμερη προσωρινή αναστολή των δρομολογίων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και επιφυλάσσεται «για περαιτέρω αξιολόγηση», ενώ η γερμανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την ίδια μέρα τις πτήσεις προς το Κάιρο από το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη αναφέροντας ότι «αξιολογεί την κατάσταση» κι ότι «η ασφάλεια είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά» της.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους πολίτες της χώρας που έχουν προορισμό την αφρικανική χώρα στην οποία τόνισε πως «υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπορίας».
Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο για την ευρωπαϊκή χώρα θα υποβάλλονταν επίσης σε «πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και προέτρεψαν τους επιβάτες να «συνεργαστούν πλήρως με τους αξιωματούχους ασφαλείας στα αεροδρόμια».
Εκπρόσωπος της BA δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά αξιωματούχοι στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου ανέφεραν ότι η απόφασή της πάρθηκε μέσα στην εβδομάδα κι ότι άλλες εταιρείες λειτουργούσαν κανονικά.
