Ο Ισπανός πρωθυπουργός κάλεσε την Ε.Ε. να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Από τη στρατηγική καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, να οδηγηθούμε σε μια στρατηγική που θα βασίζεται στον εμβολιασμό και την «αυτοπροστασία» για την αντιμετώπιση της COVID19.

Με άλλα λόγια, ο Σάντσεθ ζήτησε να δρομολογηθεί ο χαρακτηρισμός του κορονοϊού ως ενδημική ασθένεια. Να υποβαθμιστεί από πανδημία και να γίνει μια απλή γρίπη!

Σε μια μέρα που «σημαδεύεται» από τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το #BrusselsCalling επιχειρεί να εξετάσει τι σημαίνει πρακτικά η πρόταση. Τι ακριβώς λέει ο Πέδρο Σάντσεθ; Και πόσο κοντά βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας; Κάποιες απαντήσεις στα 4 λεπτά του podcast από τις Βρυξέλλες.