Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έρευνα του ου καθολικού πανεπιστημίου του Λέβεν και του Ινστιτούτου Σιενσάνο στο Βέλγιο δείχνει ότι ο κορονοϊός τελικά μεταδίδεται στα παιδιά πιο εύκολα απ’ ότι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι στιγμής. 

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές ‘Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg. Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά. Το ‘Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο ‘Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ.

«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν», ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν. «Επειδή δεν γνωρίζαμε το γενικό επίπεδο μόλυνσης στο Alken κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες» συμπλήρωσε.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες λοιμώξεις εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με μολυσμένο ενήλικα. Τα σχολεία δεν φαίνεται να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, σημειώνει. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μολύνσεων στο σχολείο.