Αθήνα, 23°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
24.7° 21.2°
3 BF
49%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
23.9° 20.2°
4 BF
57%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
24.8° 20.0°
2 BF
71%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
64%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
21.0° 19.3°
2 BF
77%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.4° 15.6°
0 BF
55%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.4° 22.4°
1 BF
51%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
25.8° 23.3°
3 BF
44%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
24.0° 23.9°
4 BF
53%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
21.4° 19.8°
5 BF
49%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.8° 20.7°
3 BF
64%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 19.9°
0 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.2° 20.9°
0 BF
60%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
23°C
24.0° 20.5°
1 BF
57%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.8° 22.8°
4 BF
49%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
24.9° 21.8°
3 BF
49%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 20.5°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.7° 20.0°
2 BF
78%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
3 BF
66%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο γιατρός στο FB (δεξιά) | Ο γιατρός Δημήτρης Τζιλβές (αριστερά)
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο γιατρός στο FB (δεξιά) | Ο γιατρός Δημήτρης Τζιλβές (αριστερά)
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Θάλαμος ανάνηψης... ο διάδρομος

Αγανάκτησε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Δημήτρης Τζιλβές ● Με μια φωτογραφία και 42 λέξεις ξεμπρόστιασε τις χρόνιες παθογένειες κυβέρνησης, διοικήσεων νοσοκομείων και ολόκληρου του πλέγματος διοίκησης του ΕΣΥ

Σώθηκαν και τα λόγια! Με μια φωτογραφία και μόλις 42 λέξεις, γιατρός, διευθυντής κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, περιγράφει την κατάσταση στο ΕΣΥ, τις χρόνιες παθογένειες και αβελτηρίες κυβέρνησης, διοικήσεων νοσοκομείων και όλου του πλέγματος διοίκησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Δημήτρης Τζιλβές, γαστρεντερολόγος, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, με προχθεσινή ανάρτησή του δείχνει ποια κατάσταση αντιμετωπίζουν ο ίδιος και κυρίως οι ασθενείς του. Η φωτογραφία είναι λαλίστατη καθώς οι σιδερένιες καρέκλες του διαδρόμου μετατρέπονται αναγκαστικά σε «αίθουσα ανάνηψης». Και στη λακωνική του ανάρτηση ο κ. Τζιλβές σημειώνει: «Σήμερα, μετά την ενδοσκόπηση! Ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα. (Η φωτ. με απόκρυψη χαρακτηριστικών και μετά από συναίνεση παρουσία των παρευρισκόμενων)».

«Τον έσκασαν»

28 Μαρτίου 2023. Ο κ. Τζιλβές ενημερώνει για τον καρκίνο τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς (καλό θα ήταν ο πρόεδρος να γνωρίζει τι συμβαίνει και να μην αρκείται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις)

Μπορεί οι λέξεις να φαίνονται λίγες, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τζιλβές σε όλες τις αναρτήσεις του δεν γράφει περισσότερες. Κάτω από τη λακωνικότητα, όπως λένε συνάδελφοί του με τους οποίους επικοινώνησε η «Εφ.Συν.», καλύπτονται: α) η επιστημοσύνη του και η μανιώδης αφοσίωση στον αγώνα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου (το 99,5% των αναρτήσεών του είναι από εκδηλώσεις και συνέδρια που σχετίζονται με αυτόν τον αγώνα), β) η τιμιότητά του, εγνωσμένη μετά από δεκαετίες άσκησης της ιατρικής στην πρώτη γραμμή, γ) η ευγένειά του, με μια βαθιά καλλιέργεια σε συνάρτηση με σεμνότητα.

Οπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, «για να φτάσει στο σημείο ο Τζιλβές να εμπλακεί δημοσίως σημαίνει πολύ απλά ότι τον έσκασαν τον άνθρωπο». Και βέβαια ο γιατρός τα λέει όλα με την ανάρτησή του: ντρέπεται για την κατάσταση στην οποία αναγκάζεται να υποβάλλει τους ασθενείς του, απευθύνθηκε σε όποιους μπορούσε (διοίκηση, ΥΠΕ) για να βάλουν σε ένα δωμάτιο δυο κρεβάτια ώστε να μην είναι στον διάδρομο οι ασθενείς μετά την ενδοσκόπηση. Δεν χρειαζόταν να πει περισσότερα.

Τα υπόλοιπα τα λένε γιατροί και ασθενείς του κ. Τζιλβέ στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση: «Κάπως έτσι θα νοσηλεύονται και οι ασθενείς απογευματινών χειρουργείων... με τις άπειρες κλίνες που παραμένουν κενές στα νοσοκομεία», «Το ίδιο έζησα και εγώ στο Θεαγένειο!!!», «Λυπάμαι που ένα ιδιωτικό ιατρείο επαρχιακής πόλης (η Γαστρεντερολογική Διάγνωση Σερρών) μπορεί να διαθέτει την “πολυτέλεια” αυτής της αίθουσας ανάνηψης που δυστυχώς μια σημαντικότατη κλινική (η Γαστρεντερολογική) σε ένα σημαντικότατο Νοσοκομείο (το Θεαγένειο) δεν διαθέτει. Η προσφορά σας ανυπολόγιστη, αλλά χωρίς να αναγνωρίζεται ώστε να σας προσφερθεί η απαραίτητη υποδομή... Η ντροπή όλη των διοικούντων και κυβερνώντων.... Οχι Δημήτρη, δεν πρέπει εσείς να ζητάτε συγνώμη, θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που είναι υπεύθυνοι», «Πολύ καλά έκανες Δημήτρη. Ισως συγκινηθούν έτσι όσοι έχουν τσίπα, αν έχουν. Η ευθύνη βέβαια ανήκει σε όλες τις Κυβερνήσεις και στις διορισμένες, “εν πολλοίς” άσχετες, διοικήσεις των Νοσοκομείων και σε όλους μας που συνεχίζουμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Μη χαρίζεσαι σε κανέναν. Δεν τους χρωστάς, σου χρωστάνε», «Αγαπητέ κύριε Τζιλβέ, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα σας και τη νοοτροπία σας μπορώ να φανταστώ το μέγεθος της αγανάκτησής σας ώστε να κάνετε αυτή την ανάρτηση».

Ο κ. Τζιλβές σε δράση εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου

Εχει τη σημασία του και γι’ αυτό επιλέγουμε να κλείσουμε με το μοναδικό «σχόλιο» που εντοπίσαμε στο f/b του γιατρού. Δεν είναι άλλο από δύο στίχους του ποιητή Θωμά Γκόρπα (1935-1/4/2003): «Ακόμα ονειροπολώ για όλους μια ωραιότερη ζωή / ίσως για τη δική μου ευχαρίστηση κι αυτό λίγο δεν είναι....». Ακριβώς, τούτο το πελώριο, γιατρέ!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θάλαμος ανάνηψης... ο διάδρομος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας