Τις μεγάλες συνέπειες από το τεράστιο πρόβλημα της διαχρονικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ αναδεικνύει σοκαριστικό περιστατικό στον «Άγ. Παύλο» της Θεσσαλονίκης, όπου ηλικιωμένος έμεινε στο έδαφος μέχρι να τον εντοπίσει συγγενής του.
Ο ασθενής εισήχθη με γρίπη στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα αλλά βρέθηκε σε κακή κατάσταση το απόγευμα της επόμενης κατά το επισκεπτήριο. Ο εγγονός του αναφέρει πως ρώτησε τον παππού του πόση ώρα είναι εκεί και εκείνος είπε πως αρκετή, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει.
Ο εγγονός προχώρησε σε καταγγελία ζητώντας να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν ήξερε να του πει τι συνέβη στον 82χρονο.
Ακολούθησε η απάντηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία υποστηρίζεται ότι ο ηλικιωμένος δεν πάτησε το «σύστημα κλήσης αδελφής» και ότι τα αίματα οφείλονται στο γεγονός ότι είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας.
«Ο ασθενής βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε» αναφέρει το νοσοκομείο προσθέτοντας πως «ειδοποιήθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί, εξετάσθηκε ο ασθενής και δεν βρέθηκαν θλαστικά τραύματα ή κακώσεις. Ο ασθενής τοποθετήθηκε στην κλίνη του, τέθηκαν εκ νέου κιγκλιδώματα, φλεβοκαθετήρας και ουροκαθετήρα».
«Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις» καταλήγει η ανακοίνωση.
.jpg)