Την έξαρση της πανδημίας μέσα στον Νοέμβριο επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από τα Νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με το διοικητή, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.
«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. 497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η Υ. Πε
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.
