«Κόντρα» εισαγγελέα Θεσσαλονίκης – Κινήματος Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, με αφορμή δύο προκαταρκτικές εξετάσεις για τις ματαιώσεις και τις διαμαρτυρίες στο Ειρηνοδικείο.
«Χίλιες δυο διώξεις αν πρέπει να γίνουν, θα γίνουν…», φέρεται να ξεκαθάρισε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, στους εκπροσώπους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων.
Η χθεσινή διαμαρτυρία στον 1ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης προκλήθηκε με αφορμή τις κλήσεις για κατάθεση που πήραν από τον πταισματοδίκη δύο μέλη του Κινήματος Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος και ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία προκαταρκτική εξέταση στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία και η άλλη σε οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε η αστυνομία, ενώ στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνεται κατάθεση της προέδρου των συμβολαιογράφων Ιωάννας Μπιλίση – Χρουσαλά.
Γεγονός είναι ότι για το Κίνημα η πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων είναι «κόκκινο πανί», καθώς αντιμετωπίζει μάλλον εχθρικά τις κινητοποιήσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δυσάρεστες στιχομυθίες με τους διαδηλωτές, προκαλώντας ακόμη και προσωπικά συνθήματα.
Χθες, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα βρέθηκαν περίπου 80-100 άτομα από τον Συντονισμό, ζητώντας να σταματήσουν οι στοχοποιημένες διώξεις.
«Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε για τις διώξεις και να απαιτήσουμε να μη γίνουν άλλες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σμήλιος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη συνέχεια τα μέλη του συντονιστικου που τον επισκέφθηκαν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τούς «απείλησε ότι θα γίνουν και άλλες μηνύσεις» και στη συνέχεια τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Για «εποχή δικτατορίας» μίλησε η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της ΛΑ.Ε., που συμμετέχει στο Κίνημα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
