Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν τη δυνατότητα οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου να μετακινούνται με «φοιτητικό» εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Η αναγκαία σύμβαση υπογράφτηκε ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον ΟΑΣΑ και οι σπουδαστές μπορούν πλέον να κάνουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο σπουδαστικής μέριμνας της σχολής τους υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να προμηθευτούν την κάρτα Μετακίνησης Μειωμένου Κομίστρου.

Το «πάσο» για τους σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου καθιερώθηκε πέρυσι, άλλα με το νέο εκπαιδευτικό έτος δεν είχε ανανεωθεί καθώς εκκρεμούσε η υπογραφή της νέας σύμβασης με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών.

Από το υπουργείο Ναυτιλίας έγινε γνωστό ότι σε πρώτη φάση έχει προωθηθεί σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου και οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας.

Ακολούθως, θα διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου και στους σπουδαστές των υπόλοιπων ΑΕΝ.