Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δυναμική διαδήλωση πραγματοποίησαν το απόγευμα συλλογικότητες αντεξιουσιαστών και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε οκτώ χρόνια πριν από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πάνω από 1.500 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη», «το πάθος για την Λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» και «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στην Ομόνοια.

Περίπου στις 7.30 ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση από μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα, ΟΚΔΕ και Σπάρτακος.

Η διαδήλωση χωρίστηκε στα δύο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, καθώς συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, συνοδεία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Δυναμικές διαδηλώσεις για τον Αλέξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές στα Εξάρχεια 

Στη συνέχεια επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Στουρνάρα, Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε 18 προσαγωγές.

Ομάδες ατόμων έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν μολότοφ και αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Πατησίων από την Αλεξάνδρας μέχρι την Ομόνοια, όπως και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο.

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», που είχαν κλείσει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Δυναμικές διαδηλώσεις για τον Αλέξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Τα συνθήματα τους στρέφονταν κατά της αστυνομίας, του φασισμού, αλλά και των πολικών της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη το βράδυ ολοκληρώθηκε η διαδήλωση του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, που άρχισε από την Καμάρα της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο συλλαλητήριο της συμπρωτεύουσας από πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικούς σύλλογους και σωματεία.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν πορεία μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.