Δεκαέξι πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος διέσωσαν τις πρωινές ώρες χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ συνέλαβαν έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται πως είναι ο διακινητής του.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Ακρ. Γατου» νοτιοανατολικά της Σάμου με τον χειριστή του σκάφος να προσεγγίζει τις ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη του ταχύπλοου, που κατασχέθηκε.
Στη διάσωση τριάντα οκτώ προσφύγων προχώρησε το Λιμενικό χθες, όταν πλωτό περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου λέμβο με επιβαίνοντες σε δυσχερή κατάσταση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκίου της Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού.
