Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθελοντική δραστηριότητα, καθώς σήμερα λειτουργεί χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία, αφού τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται από τους εθελοντές και σε πολλές περιπτώσεις το κράτος βάζει εμπόδια στη δράση τους, διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, μετά τη συνάντησή του με εθελοντές.

Ο Π. Χατζηπέρος παρακολούθησε την 7η Πανελλήνια Ασκηση Διάσωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πυροσταθμό του Αγίου Ανδρέα (Ν. Βουτζάς), στην οποία συμμετείχαν 12 εθελοντικές οργανώσεις και 80 διασώστες. Μέσα από συζητήσεις με τους συντονιστές των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης για το έργο τους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθελοντικό Διασωστικό Κίνημα, ο Π. Χατζηπέρος δεσμεύτηκε να διερευνήσει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους και πρότεινε νέα συνάντηση στο γραφείο του για καλύτερο συντονισμό της δράσης εθελοντών, δήμων και Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τονίζοντας το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής.

Από τους εθελοντές τονίστηκε ότι μπορεί να βρεθούν λύσεις από τους εμπλεκόμενους (Δήμος Μαραθώνα, υπουργείο Υγείας, υπουργείο Εργασίας).

«Η παρουσία και η δράση των εθελοντών, ειδικά σε μέρη όπως είναι τα νησιά, όπου το κράτος έχει ανεπαρκή στελέχωση, μπορεί να λύσει σημαντικά προβλήματα και να ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε πως ήδη στην Αίγινα, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αγιος Διονύσιος» και την Ομάδα Εθελοντών, γίνεται εκπαίδευση σε θέματα διάσωσης. Παράλληλα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών των εθελοντών των νησιών του Αργοσαρωνικού, της Τροιζηνίας και των Κυθήρων.