Στο παγκόσμιο κάλεσμα για τις 15 Μαΐου με τίτλο «αρκετά» ανταποκρίθηκαν κόμματα και συλλογικότητες στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα τους η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΠΑΜ, το ΕΕΚ, το Κόμμα Πειρατών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Πρωτοβουλια Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια, η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό.
Κοινή συνισταμένη για τους συγκεντρωμένους ήταν το να μπει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα. Επίσης, συχνές ήταν οι αναφορές «στο όχι του δημοψηφίσματος που μετατράπηκε σε ‘ναι’», ενώ υπήρχε η εντύπωση ότι -παρά τη σχετικά χαμηλή συμμετοχή στη συγκεκριμένη συγκέντρωση- με τα νέα μέτρα οι λαϊκές αντιδράσεις θα ενταθούν σύντομα. Ακολούθησε συναυλία στα σκαλιά του Συντάγματος.
Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Σόφη Παπαδογιάνννη που στις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ.
«Το μήνυμα των πλατειών αναζωογονείται, αναβιώνει και ξανανθίζει. Αρχίζει και μαζεύεται ξανά η νεολαία στην πλατεία. Η πολύχρωμη νεολαία που θέλει να αντισταθεί να διαμαρτυρηθεί να προτείνει. Από ‘δω και μπρος θα πρέπει να τρέμει η νεομνημονιακή κυβέρνηση και ο Τσίπρας, θα πρέπει να τρέμει όλο το μνημονιακό μπλοκ. Όλοι αυτοί θα φύγουν νύχτα από τη χώρα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
