Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την άρνηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να χειρουργήσει ένα αγοράκι δυόμισι ετών, γιατί οι γονείς του είναι ανασφάλιστοι, κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην προ μηνών εξωφρενική «έξωση» ασθενή από το χειρουργείο του «Ευαγγελισμού», λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

«Ενας μικρός ασθενής μας, 2,5 ετών, δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση που πρέπει γιατί το νοσοκομείο ζητά 300 ευρώ από τους ανασφάλιστους γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν να τα δώσουν» αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του ΜΚΙΕ. Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το σοβαρό της υπόθεσης –πέρα από την κατάσταση της υγείας του μικρού– είναι ότι βάσει του ΦΕΚ Β 1465 με ημερομηνία 05/06/2014, οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. […] Εθελοντής γιατρός μας επικοινώνησε την Τρίτη 02/12/2014 με το λογιστήριο του νοσοκομείου και τον παρέπεμψαν στον ιατρικό διευθυντή που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των τριμελών επιτροπών. Ο συγκεκριμένος γιατρός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, 6 μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου, δεν έχει εγκριθεί κανένα αίτημα ανασφάλιστου πολίτη και δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα, εκτός εάν το υπουργείο Υγείας απαντήσει σε επιστολή που έστειλε το Δ.Σ. του νοσοκομείου στις 10-11-2014».

Τα ερωτήματα που είχε θέσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου στο υπουργείο, σύμφωνα με την καταγγελία του ΜΚΙΕ, είναι: 1. Ποιος θα αναλάβει την έρευνα για το εάν τα παιδιά είναι όντως ανασφάλιστα; 2. Θα δώσει ο υπουργός χρήματα για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων παιδιών εφόσον το νοσοκομείο δεν έχει, γιατί είναι ήδη χρεωμένο;

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ΜΚΙΕ αναφέρεται ότι ο εθελοντής γιατρός που επικοινώνησε με τον ιατρικό διευθυντή, όταν του έθεσε το ερώτημα σχετικά με το αν το νοσοκομείο θα ενέκρινε το αίτημα ενός παιδιού που πάσχει από καρκίνο, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Αν ο υπουργός δεν μας δώσει χρήματα, ΟΧΙ!».

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, το οποίο μας ανακοίνωσε ότι η επέμβαση του μικρού έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν η επέμβαση προγραμματίστηκε μετά την καταγγελία του ΜΚΙΕ και βεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα να πληρώσουν οι γονείς του μικρού.