Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το πλοίο «Baris» με τους 700 μετανάστες, που εντοπίστηκε την Τρίτη να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης 30 ναυτικά μίλια ΝΑ της Κρήτης, ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα» σε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με μικρά σκάφη και λάντζες στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης», όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Ήδη έχουν παρασχεθεί στους μετανάστες νερό και ξηρά τροφή, ενώ χθες ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε από το πλοίο μια 34χρονη έγκυο η οποία μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στις αρχές της Κρήτης το ενδεχόμενο η προέλευση κάποιων εκ των μεταναστών να είναι από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Εμπολα, γεγονός που προκάλεσε κινητοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πλοίο πρόκειται να τεθεί σε «καραντίνα» στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και να γίνουν εξετάσεις σε όλους τους μετανάστες πριν αυτοί αποβιβαστούν στο νησί.