Την Κυριακή 29 Μαρτίου, από τις 17:00 έως τις 21:00, το 1ο ΓΕΛ Πεύκης φιλοξενεί το Hooping for Change, μια street δράση που συνδέει τον αθλητισμό με την ψυχική υγεία.
Μέσα από το μπάσκετ, τη δημιουργικότητα και την ενημέρωση, η δράση δημιουργεί έναν χώρο όπου οι νέοι μπορούν να συναντηθούν, να εκφραστούν ελεύθερα και να μιλήσουν ανοιχτά για όσα τους απασχολούν. Αν και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους, είναι ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η ομάδα των Rebounders θα βρίσκεται στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεκινώντας με ελεύθερες βολές και δραστηριότητες ζεστάματος και συνεχίζοντας, μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, με πιο οργανωμένα διαδραστικά παιχνίδια, όπως μπασκέτα τρίλιζα και αγώνες 3v3.
Από τις 17:00 έως τις 19:00 θα λειτουργεί το εργαστήρι «Ως Αιδώ», ένα ανοιχτό εργαστήρι σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σχετικό υλικό μέσω tablet με ακουστικά, στον δικό τους χρόνο.
Από τις 18:00 έως τις 19:00 η Δρ Ζέφη Δημαδάμα, π. Γ.Γ. Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα πραγματοποιήσει το workshop με τίτλο «Ισότητα φύλων: Τι σκέφτεσαι για την ισότητα;».
Στον χώρο θα λειτουργήσουν επίσης περίπτερα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και θα διατίθενται σνακ, νερά και χυμοί για τους συμμετέχοντες, με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από DJ set καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Η ΕΠΑΨΥ περιμένει τους πολίτες την Κυριακή 29 Μαρτίου στο 1ο ΓΕΛ Πεύκης για να γνωριστούν από κοντά, να συμμετέχουν στις δράσεις και να περάσουν ένα απόγευμα με νόημα και ενεργή παρουσία.
Hooping for Change – παίξε, μίλα, άλλαξε το παιχνίδι!

Πληροφορίες δράσης
- Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου
- Ώρα: 17:00 – 21:00
- Τοποθεσία: 1ο ΓΕΛ Πεύκης, Λεωφ. Ειρήνης 34, Λυκόβρυση – Πεύκη
- Συμμετοχή: Δωρεάν, ανοιχτή για όλες τις ηλικίες
Η δράση υλοποιείται από το It’s Up to Youth (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με τους Rebounders. Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου (IAMM) – ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.
Το πιλοτικό πρόγραμμα It’s up you(th) υλολοποιείται υπο την χρηματοδοτείται του Υπουργείο Υγείας.
Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η ίδια δράση και στον Δήμο Αμαρουσίου.
