Ξεχωριστές είναι, όπως, πάντα αυτές οι ημέρες στους ακριτικούς τόπους της χώρας, καθώς τόποι που είναι σχετικά ερημωμένοι καταφέρουν τελικά να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με λίγη βοήθεια από την Αθήνα.
Στη Γαύδο, το νησί που, πλέον, έχει μείνει χωρίς μαθητές, την παρέλαση έκαναν σήμερα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Τα μικρά παιδιά ταξίδεψαν μαζί με τους συνοδούς τους έως το νοτιότερο άκρο της χώρας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όπου Υπάρχουν Άγγελοι» που έχει ξεκινήσει από το 2023.
Από τα Βριλήσσια στο Αγαθονήσι
Την ίδια στιγμή σε ένα άλλο ακριτικό νησί, το Αγαθονήσι, οι δύο μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου δεν έμειναν μόνοι τους, καθώς εκεί βρέθηκαν για την παρέλαση μαθητές από δημοτικό των Βριλησσίων.
Η νηπιαγωγός, Έλενα Παπαστεργίου, μίλησε στο ΕΡΤnews σημειώνοντας «τους αρέσει πάρα πολύ η ιδέα αυτή. Νιώθουν ότι έχουν παραπάνω παρέα, γιατί δυστυχώς εδώ τα παιδάκια είναι πολύ λίγα και αναμένουν να γίνει η παρέλαση και ανυπομονούν πάρα πολύ.
Η ζωή εδώ, η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολη, ιδιαίτερα τον χειμώνα, δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλά πράγματα και ο καιρός δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Υπάρχει μια απομόνωση, παρόλα αυτά, η ξεχωριστή εμπειρία, μια εμπειρία ζωής είναι να ζεις και να χαίρεσαι με τα απλά πράγματα, τα καθημερινά και γίνεσαι μέλος μιας κοινότητας».
![25η Μαρτίου στη Γαύδο: Μαθητές από τη Βούλα παρέλασαν στο νησί χωρίς μαθητές [βίντεο]](https://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2026/03/gavdos-agathonisi-1020-980x515.jpg)