Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε δύσβατο σημείο στο Μιτσικέλι, κοντά στο χωριό Κρυόβρυση.
Οι αρχές δέχθηκαν κλήση χθες (19/4) για τον εντοπισμό οστών και κρανίου στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, oι άνδρες της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν επιχείρηση και με ειδικό εξοπλισμό προσπάθησαν να φτάσουν στο σημείο, σε γκρεμό βάθους αρκετών μέτρων.
Στο Μιτσικέλι είχαν χαθεί τα ίχνη του 23χρονου Σλοβάκου φοιτητή Γιαν Κουρέκ στις 10 Ιουλίου 2024, όταν είχε πάει για πεζοπορία.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο βρέθηκαν παπούτσια που φέρονται να ανήκουν στον φοιτητή.
Η περισυλλογή έγινε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Ο εντοπισμός του ανθρώπινου σκελετού έγινε τυχαία, στην προσπάθεια να διασωθούν σκύλοι που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο.
Η ταυτοποίηση των οστών θα γίνει με αναλύσεις DNA στα ειδικά εργαστήρια, ενώ στη συνέχεια τα οστά θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.
