ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Στέργιος Ζιαμπάκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά στις 21 Μαρτίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας λύσεις στη γενικευμένη ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε κοινωνικές δομές δήμων (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.ά.) και μισθοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ. Πρόκειται για εργαζόμενους που στερούνται πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παρότι εργάζονται επί πολλά έτη με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και παρότι «αποτελούν μέρος της ραχοκοκαλιάς των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία απαιτεί τη μονιμοποίηση των εργαζομένων ΕΣΠΑ, κάνοντας λόγο για ένα αίτημα «επίκαιρο και επιτακτικό», καθώς και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των δομών στις οποίες εργάζονται.

Την ημέρα της 24ωρης απεργίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8) στις 11.00. Η απεργία αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος.

Η απόφαση για απεργία ελήφθη σε χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποφασίστηκαν παράλληλα η στήριξη και η συνδικαλιστική κάλυψη της απόφασης που πήρε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΠΑΣΕ-ΚΔΑΠ) για 24ωρη απεργία την ίδια ημέρα.