Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Βουλιάζει» η χώρα από τη μαζικότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης δύο ετών από το έγκλημα στα Τέμπη και τη διαρκή προσπάθεια συγκάλυψης και μπαζώματος της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. 

Στην 24ωρη απεργία, την Παρασκευή, θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των 57 ανθρώπων», ζητώντας άμεση απόδοση δικαιοσύνης.

Αξιοσημείωτη η στάση των εργαζομένων σε μέσα σταθερής τροχιάς και ταξί που θα βοηθήσουν για την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα! 

Σιδηρόδρομος – Προαστιακός

  • Αναστέλλονται τα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Μετρό – Ηλεκτρικός – Τραμ

  • Από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ).

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, αλλά ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023» θα «διακόψουν» την απεργία, για την προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ καλούν την εταιρεία να μεριμνήσει για τη μέγιστη εξυπηρέτηση του πλήθους και την ομαλή του μετάβαση, μέσω των συρμών και των υπηρεσιών ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ, δρομολογώντας, δηλαδή, όσους περισσότερους συρμούς είναι εφικτό.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ

  • Ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Κανονικά, ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στις γραμμές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ταξί

Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα ταξί της Αθήνας. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχει απευθύνει κάλεσμα στους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην εθελοντική κοινωνική δράση, δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με ταξί, που θέλουν να βρεθούν στο Σύνταγμα, από προκαθορισμένα σημεία τους διαδηλωτές προς την πλατεία Συντάγματος.

  • Η επιβίβαση θα γίνεται από Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ, Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Βικτωρίας και Μέγαρο Μουσικής.

Από πλευράς της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.

Ακυρώσεις πτήσεων

Λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην 24ωρη απεργία, από 00:01 την Παρασκευή έως 24:00, θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι κάτωθι πτήσεις για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου:

  • Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών.
  • Πτήσεις που μεταφέρουν Αρχηγούς Κρατών, Πρωθυπουργούς.
  • Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
  • Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
  • Νοσοκομειακές πτήσεις.
  • Πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.
  • Πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.