Τα περιβόητα βίντεο που παρουσιάστηκαν... από το πουθενά το βράδυ της Παρασκευής και αφορούν στο τρένο των Τεμπών λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ενισχύουν το κυβερνητικό αφήγημα πως η αμαξοστοιχία δεν μετέφερε παράνομο εύφλεκτο υλικό. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις ότι τα βίντεο αυτά είναι μάλλον «πειραγμένα», φέρνουν πάλι το Μαξίμου σε δεινή θέση.
«Διαπιστώσαμε ότι λείπουν κάποια καρέ», αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας ο Αχιλλέας Μιχόπουλος, χημικός μηχανικός/τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μιχόπουλος τόνισε πως πήραν στα χέρια τους τα βίντεο και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα, κάνοντας ανάλυση με ειδικό λογισμικό.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «φαντάζομαι, ένα επίσημο πιστοποιημένο εργαστήριο της Πολιτείας θα μας δώσει τις απαντήσεις που είναι απαραίτητες για να φανεί αν έχουν προκύψει παρεμβάσεις. Έχω την αίσθηση ότι το βίντεο έχει υποστεί παρεμβάσεις. Αυτή είναι η γνώμη ενός ανθρώπου που ασχολείται επαγγελματικά με το βίντεο».
«Είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει παρέμβαση στο αρχικό βίντεο. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν έχει γίνει;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχόπουλος.
Τόνισε επίσης ότι «και η αρίθμηση είναι λίγο περίεργη στο βίντεο» εξηγώντας πως 15 λεπτά μετά τη δημοσιοποίησή τους ένας ιδιώτης παρενέβη στα βίντεο και έχει εξαφανίσει όλα τα κοντέινερ για να καταδείξει πόσο εύκολη είναι η επεξεργασίας τους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας