ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Απόστολος Λυκεσάς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες διεθνείς συνάξεις καθηγητών/τριών πανεπιστημίων για να συζητήσουν όσα τραγικά εξελίσσονται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στη Γάζα ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες ξεκινούν στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς και με το καλωσόρισμα εκπροσώπων των διοργανωτών, καθώς και με την κεντρική ομιλία του Dr. Mustafa Barghouti, γενικού γραμματέα της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας (Palestinian National Initiative).

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εργασιών θα εισηγηθούν πάνω από τριάντα (30) ερευνητές-τριες από 15 χώρες – Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ιταλία, Κένυα, Κύπρο, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Τουρκία.

Συνεργασία

Διοργανωτής είναι το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών (ΔΕΠΑΜΕΜ) της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της λειτουργίας του περιοδικού Black Sea and Eastern Mediterranean Review (https://lawjournals.unic.ac.cy/index.php/bsemr/announcement/view/10), το οποίο εκδίδει μαζί με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (https://www.unic.ac.cy/school-of-law/). Με τη διοργάνωση μάλιστα το Εργαστήριο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Al Jazeera Centre for Studies (https://studies.aljazeera.net/en), φιλοξενώντας αυτό το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Discussing Stability and Peace in Turbulent Times: Local, Regional and International Ramifications of the War on Gaza» («Συζητώντας για τη σταθερότητα και την ειρήνη σε ταραγμένους καιρούς: τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα»).

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, «στην πραγματικότητα, αυτός ο πόλεμος αποδεικνύει ότι η ευρύτερη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να ελπίζει σε διαρκή ειρήνη και σταθερότητα όσο το παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει άλυτο». Το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (27-28 Νοεμβρίου) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (3ος όροφος, αίθουσα 319) και μεταδίδεται ζωντανά στη σελίδα του ΔΕΠΑΜΕΜ στο facebook: https://www.facebook.com/ilabsem. Επικοινωνία: Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, διευθυντής του ΔΕΠΑΜΕΜ ΑΠΘ ([email protected]), Σοφία Καϊτατζή-Whitlock, BSEMR Editor in Chief ([email protected]), Μιχάλης Κοντός, BSEMR Associate Editor-in-Chief ([email protected]).