Μετακινήθηκαν δύο στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, μετά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την καταστροφική δασική φωτιά στην Ύδρα που προκλήθηκε από τη θαλαμηγό των Καζάκων ολιγαρχών, στις 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς κι ακόμη ένα στέλεχος της ΔΑΕΕ σε άλλο πόστο. Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος».
«Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων εξυπακούεται ότι θα επιφέρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», επισημαίνουν.
Υπενθυμίζεται πως ο Καζάκος ολιγάρχης γνωστοποίησε ότι οι ελληνικές αρχές δεν προέβαλαν καμία αξίωση εναντίον του ή των καλεσμένων του, προτού αναχωρήσουν από την Ελλάδα.
