Με συντριβή παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής, επισημαίνει η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών», που με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο θάνατός της είναι γυναικοκτονία, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ανήλικο κορίτσι.
Η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών» θυμίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις αναγνωρίζουν ως γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών και τονίζει ότι «το χέρι της πατριαρχίας δεν οπλίζεται τυχαία, οι γυναικοκτονίες δεν είναι ένα “φαινόμενο”, όπως ακούγεται για να αποποιούνται τις ευθύνες τους οι ιθύνοντες. Έχει αιτίες, κίνητρα και λύσεις. Έχει σημάδια, εξέλιξη και κορύφωση».
Και ζητά από τους αρμόδιους, που όπως τονίζει «κωφεύουν», «την άμεση εισαγωγή στην εκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Δικαστών των νόμων για την ισότητα των φύλων και την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και όχι το ψευτοσύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης , που έχει απορριφθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Διαφορετικά η εκάστοτε κυβέρνηση και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν σε βάρος γυναικών και παιδιών».
